1 králík
| 1 větší mrkev
| 3 papriky
| 4 rajčata
| 1 cibule nebo pórek
| 5 špekáčků
| 5 dkg anglické slaniny
| 10 kuliček nového koření
| 10 kuliček pepře
| dle chuti: sůl
| cca 2 dcl vody na podlití
Postup přípravy receptu Králík po hájecku:
Odblaněného a naporcovaného králíka osolíme, dáme na pekáč.
Na kousky nakrájíme shora uvedenou zeleninu, špekáčky rozkrojíme na 4 díly a s plátky anglické slaniny vše poklademe na maso. Prosypeme kořením a podlijeme vodou. V mírnější troubě (160 stupňů) dusíme pod pokličkou cca 1 hodinu.
Po odklopení, případně můžeme opět trochu podlít (podle uvážení, kolik kdo chce šťávy) a bez pokrytí dopečeme do zlatova.
Fotky receptu Králík po hájecku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!