Králičí stehna opláchneme a osušíme. Potřeme je olejem, mletým zázvorem a v chladu (nejlépe přes noc) necháme uležet. Houby namočíme do studené vody a necháme je nabobtnat. Polovinu slaniny nakrájíme na malé hranolky a odleželá stehna jimi prošpikujeme. Zbylou slaninu pokrájíme na kostičky a v pánvi mírně rozškvaříme. Králíka osolíme a vložíme do pekáčku. Přidáme slaninu, snítky bylinek, vše trošku podlijeme vodou a vložíme do trouby. Přiklopené poklicí pečeme při 170 °C asi 20 minut. Česnek a cibuli oloupeme, česnek nakrájíme na plátky, cibuli na kostky a oboje spolu se scezenými houbami přidáme ke králíkovi. Podle potřeby přilijeme trošku vody. Pekáč přiklopíme a vrátíme do trouby. Když je maso skoro měkké, vlijeme do pekáčku víno a šťávu dochutíme solí. Maso odklopíme a dopečeme dozlatova. Podáváme je s bramborovým knedlíkem nebo různě upravenými bramborami.
Fotky receptu Králík po křivoklátsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!