Postup přípravy receptu Králík po pytlácku:
Králíka nasekáme na kousky. Na proužky nakrájenou slaninu rozškvaříme v rozehřátém oleji, přidáme maso a zprudka je po všech stranách opečeme. Podlijeme ohřátým koňakem, zapálíme, a když plamen zhasne, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, chvíli opékáme, podlijeme vínem, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, okořeníme mateřídouškou a tymiánem, osolíme, opepříme, zmírníme oheň a chvíli podusíme. Přidáme na plátky nakrájené žampióny a v troubě pečeme doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme dalším vývarem, přeléváme vypečenou šťávou a občas obrátíme. Mezitím ponoříme 4 plátky slaniny do vařící vody, po 5 minutách je vyjmeme, osušíme a na lžíci másla je podusíme, aby dostaly barvu, ale nebyly chřupavé. Králičí játra utřeme s česnekem, mírně je osolíme a několik minut přes koncem pečení je přidáme k masu a promícháme. Měkké maso vyjmeme a do šťávy vmícháme zbytek másla. Porce masa podáváme s plátky slaniny, přeléváme šťávou a sypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s brambory.