Vložil: | veroka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Králík s bílou omáčkou:
hřbet a běhy z králíka
| 80 g slaniny
| 40 g másla
| 150 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
| 80 g cibule
| 1/2 citrónu
| 200 ml kyselé smetany
| 40 g polohrubé mouky
| 4 zrnka celeého pepře
| 3 zrnka nového koření
| 1 bobkový list
| špetka tymiánu
| sůl
Postup přípravy receptu Králík s bílou omáčkou:
Hřbet a běhy z králíka omyjeme, osušíme a posolíme. Slaninu nakrájíme na proužky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Špičkou nože prořízneme v mase kapsičky a pomocí nože do nich vsuneme proužky slaniny. V pekáči na plotně rozpustíme zbytek slaniny a máslo, přidáme nakrájenou zeleninu i cibuli a lehce osmažíme.
Na osmaženou zeleninu vložíme připravené králičí maso, osolíme a krátce osmahneme. Potom podlijeme horkou vodou nebo vývarem z kostí, přidáme koření (celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián), trochu nastrouhané citrónové kůry, přikryjeme pokličkou a dusíme. Během dušení maso občas obrátíme a podle potřeby mírně podlijeme horkou vodu.
Měkké maso vyjmeme, rozdělíme na porce a šťávu přecedíme. Zeleninu zbavenou koření prolisujeme přes cedník nebo rozmixujeme do šťávy. Nakonec zalijeme kyselou smetanou s rozkvedlanou moukou a povaříme. Podle potřeby hotovou omáčku přisolíme nebo přikyselíme. Podáváme s vařenými brambory nebo houskovým knedlíkem.
Fotky receptu Králík s bílou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!