Postup přípravy receptu Králík s brukví:
Králíka rozsekáme na kousky. V litinovém hrnci rozpustíme 50 gramů másla. Pak do něho položíme jeden kousek po druhém a zesílíme plamen. Kousky králíka opečeme nejdříve po jedné, pak po druhé straně. To trvá dost dlouho, hlavně proto, že dno litinového hrnce není dost veliké. Kousky králíka se kupí jeden na druhý, při čemž ovzduší v hrnci je vlastně dost vlhké. Příště opečeme kousky králíka raději na dvakrát. Nu, pro tentokrát to již tak necháme.
Přidáme 150 gramů cibule rozkrájené na kolečka počkáme, až se mírně zbarví, osolíme, opepříme, přilijeme půl láhve nesladkého sirupu (normandské jablečné víno). Nádobu pak přikryjeme a necháme ji čtvrthodiny nad ohněm. Po čtvrthodině přidáme 750 g mladých, dobře oškrábaných a omytých brukví, Znovu hrnec přikryjeme a necháme vařit po tři čtvrt hodiny. Ochutnáme, přisolíme a opepříme