Postup přípravy receptu Králík s falešnou svíčkovou omáčkou:
Králíka můžeme nechat v celku nebo naporcovat. Do pekáče dáme trochu oleje, pak do něj nakrájíme větší cibuli na drobno a spolu s malými plátky česneku necháme lehce zpěnit (až cibulka zesklovatí). Králíka nasolíme a z lehka posypem granulovaným česnekem (popřípadě dalším kořením dle chuti) a v pekáči ze všech stran zprudka opečeme. Pak ho vyjmeme a dáme někde do tepla. Do výpeku nastrouháme zeleninu, tak aby byla rovnoměrně rozložená a mrkev převážně dole. Na nastrouhanou zeleninu vložíme králíka a dáme péci do trouby, dokud nebude zelenina a králík měkký. Můžeme přilít vodu na podlévání, ale zelenina by měla pustit nějakou tu šťávu. Ke konci pečení na králíka dáme na kolečka nakrájenou menší cibuli. Až je cibule měkká, vyjmeme králíka i s cibulí z pekáče a dáme někde do tepla, zeleninu rozmixujeme, popřípadě lehce zahustíme. A máme hotovo. Servíruje obvykle s knedlíkem.
Fotky receptu Králík s falešnou svíčkovou omáčkou:
Fotky vložil: Marci7,BADAČA,Vikitorie,Nandiči