Vložil: | popocatepe |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 240 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Králík s hlívou v pomalém hrnci:
4 porce králíka
| 50 g špeku
| 1 cibule
| 3 stroužky česneku
| 200 g hlívy
| 100 ml bílého vína
| 1 lžíce citronové šťávy
| 1 lžička drceného, zeleného pepře
| 2 lžíce sekané petrželky
| 1 bylinková kostka
Postup přípravy receptu Králík s hlívou v pomalém hrnci:
Porce králíka osolíme, opepříme a obalíme ze všech stran v hladké mouce. Na pánvičce necháme zcela rozpustit a lehce osmahnout špek, pak na tom voňavém základu opečeme králíka ze všech stran. Přihodíme na plátky nakrájenou cibuli, podrcený česnek, drobně nakrájenou hlívu a malounko osmažíme. Když to začne chytat barvu, zalijeme vínem a všechno přendáme do PH. Připravíme si vývar, který ochutíme podrceným zeleným pepřem, nalijeme na směs v hrnci. Zasypeme petrželkou a promícháme. Po 3 a 1/2 hod do hrnce rozdrobíme Maggi kostku (kdo nemá rád, může dát trochu bylinek) česnek - bazalka. Pokud je maso měkké zamícháme smetanu a dochutíme šťávou z citrónu. Už jen prohřejeme.
Fotky receptu Králík s hlívou v pomalém hrnci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!