Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 85 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Králík s krevetami:
250 ml olivového oleje
| 6 stroužků česneku
| po 2 snítkách rozmarýnu a tymiánu
| 2 bobkové listy, jalovčinky
| dle chuti: celý pepř a hřebíček
| 1 svitek skořice
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 králík (asi 1 kg)
| 2 rajčata
| 3 šalotky
| po 150 ml bílého vína a masového vývaru
| 200 g mraženého hrášku
| 3 artyčoky
| 3 lžíce sekané petrželky
| 1 cl brandy
| 6 obřích krevet
Postup přípravy receptu Králík s krevetami:
1. Olej rozmícháme se 3 prolisovanými stroužky česneku, sekanými bylinkami a kořením. Králíka rozdělíme na porce, zalijeme ochuceným olejem a na 6 hodin naložíme.
2. Oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky, šalotku nasekáme. Králíka vyjmeme z marinády a osušíme. Marinádu procedíme, na 4 lžících králíka opečeme a poté jej vyjmeme.
3. V uvolněném kastrolu podusíme zbylou šalotku a česnek. Přdáme rajčata. Podlijeme vínem a vývarem. Vložíme králíka, přikryjeme a dusíme asi 40 min. Přidáme hrášek, rozpůlené artyčoky, petrželku a dusíme dalších 10 min. Ochutíme brandy. Krevety opečeme na 3 lžících oleje.
Fotky receptu Králík s krevetami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!