Použité suroviny receptu Králík s kuřecími játry a vínem:
50 g parmazánu
| 3 šalotky
| 2 rajčata
| 2 mrkve
| 1/2 celeru
| 1 str. česneku
| 2 lžíce tymiánu čerstvého
| 250 g králičího masa
| 100 g kuřecích jater
| 5 lžic oliv. oleje
| 150 ml bílého vína
| 400 g širokých nudlí
| sůl
| pepř
| petrželka
Postup přípravy receptu Králík s kuřecími játry a vínem:
Rajčata spaříme, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Nakrájíme také šalotku, mrkev, petržel a celer na kostičky. Sýr nastrouháme a česnek prolisujeme. Z tymiánu otrhejte lístky. Maso a játra nakrájíme na kousky. Na 3 lžících oleje opečeme šalotku, česnek, polévkovou zeleninu a na kousky natrhaný tymián. Poté přidáme rajčata a víno a podusíme. Uvaříme těstoviny.
Rozehřejeme zbývající olej a maso a játra na něm zprudka opečeme. Přidáme rajčatovou omáčku. Osolíme a opepříme. Těstoviny slijeme, vmícháme do pánve a posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.
Fotky receptu Králík s kuřecími játry a vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!