Použité suroviny receptu Králík se šafránem a rozinkami:
1 králík
| sůl a pepř
| 500 g cibule
| 8 lžic oleje
| 7 stroužků česneku
| špetka šafránu
| 250 ml bílého vína
| 50 g rozinek
| 4 bobkové listy
Postup přípravy receptu Králík se šafránem a rozinkami:
Králíka rozporcujeme, jednotlivé kusy potřeme solí s kayenským pepřem.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. V pekáči rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Poté je vyjmeme a odložíme stranou. Česnek oloupeme a pokrájíme na jemné plátky.
Spolu s cibulí ho přidáme do pekáče, kde obojí na tuku krátce osmahneme. Porce králíka vložíme zpátky a pokryjeme polovinou opečené cibule. Přilijeme bílé víno s rozmíchaným šafránem. K masu přidáme rozinky a bobkový listy a vše dusíme přikryté asi 40 minut.
Fotky receptu Králík se šafránem a rozinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!