Použité suroviny receptu Králík se sušeným ovocem:
1 králík rozdělený na 4-6 porcí
| 200 g sušených meruněk
| 250 g sušených švestek
| 5 lžic ušlechtilé lihoviny - brandy, koňak, slivovice, rum (ne tuz.)
| 200 g uzeného bůčku nebo anglické slaniny
| 12 malých cibulek
| 20 g tuku
| dle chuti: sůl a pepř
| 1/4 l masového vývaru
| 1/8 l červeného vína
Postup přípravy receptu Králík se sušeným ovocem:
Sušené ovoce přes noc namočíme do 1/8 l vody smíchané s lihovinou a pod pokličkou necháme nabobtnat.
Uzený bůček pokrájíme na proužky a společně s oloupanými celými cibulkami na rozpuštěném tuku ze všech stran dozlatova opečeme. Vyjmeme z pánve. Do pánve vložíme osolené a opepřené porce králíka a dobře ho opečeme. Přidáme polovinu změklého ovoce (Švestky vypeckovat) a počástech vývar a víno.
Přiklopíme a asi hodinu pomalu dusíme v mírné troubě.
Pak přidáme zbylé ovoce i s nálevem, cibulky a slaninu a vše společně pomalu ještě asi 20 min pomalu dusíme. Králíka podáváme na předehřáté mkíse obloženého ovocem, slaninou a cibulkami. Šťávu podáváme v sosíru zvlášť.
Fotky receptu Králík se sušeným ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!