Postup přípravy receptu Králík se žampiony v alobalu:
Králíka vykostíme, maso nakrájíme na plátky a ochutíme ho kořením i solí. Rozpálíme olej a plátky zprudka opečeme z obou stran.
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Žampiony očistíme, nakrájíme na silnější plátky a zakápneme citronovou šťávou. Anglickou slaninu nakrájíme na proužky.
Rozpustíme máslo a částí másla vymažeme větší čtverečky alobalu. Na alobal rozdělíme plátky masa, poklademe je proužky slaniny a kolečky rajčat. Posypeme oreganem a pokapeme rozpuštěným máslem. Nahoru naskládáme plátky žampionů, osolíme a alobal ze všech stran přehneme jako psaníčko a uzavřeme, aby šťáva nemohla vytéct.
Králíka se žampiony v alobalu pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut na 200 °C. V létě můžeme stejně chutně králíka v alobalu připravit i na grilu.