Postup přípravy receptu Králík v balíčku:
Králíka naporcujeme, každou porci osolíme, posypeme provensálským kořením a potřeme prolisovaným česnekem a olivovým olejem. Každý kousek zabalíme do tence nakrájené slaniny (použila jsem anglickou) a slaninu upevníme. Buď jehlami na ptáčky nebo ovážeme nití.
Cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme. V pekáčku nebo v kastrolu se silným dnem rozpálíme olej a cibuli na něm osmahneme. Přidáme připravené králičí balíčky, konzervovaná rajčata i se šťávou a přilijeme červené víno. Přikryjeme pokličkou, vložíme do trouby a necháme velmi pomalu dusit nebo spíše probublávat. Většinou nemusíme podlévat a asi po hodině a čtvrt zkontrolujeme, zda již není maso měkké. Šťáva má být hustá. Lze podávat s bílým chlebem, ale i s brambory (na fotografii jsou jako příloha použité opečené brambory s pažitkou).