Použité suroviny receptu Králík v balíčku s tymiánem:
4 stehna z králíka (zadní čtvrtky)
| 3 lžíce rozemnutého sušeného tymiánu nebo několik snítek čerstvého
| 250 g plátků anglické slaniny
| 700 g brambor, neloupaných, ale pečlivě omytých
| 5 cibulek, nejlépe červených, oloupaných a nakrájených na klínky
| 2 lžíce oleje
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Králík v balíčku s tymiánem:
1. Maso lehce osolte a posypte tymiánem; bylinky pěkně přitiskněte. Pak králičí stehna oviňte slaninou a převažte kuchyňským provázkem.
2. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Neoloupané brambory nakrájejte na plátky, ty pak rozprostřete po dně pekáčku a stejnoměrně osolte. Položte na ně králičí balíčky a okolo dejte cibulky. Všechno ještě zakápněte olejem.
3. Pečte asi hodinu; maso jednou obraťte, aby se slanina vypékala stejnoměrně. Ke konci můžete teplotu na chvíli přibližně o dvacet stupňů zvýšit, aby králičí lákavě zezlátlo.
Fotky receptu Králík v balíčku s tymiánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!