Vložil: | Ataner1 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Králík v bazalce:
4 ks králíčího masa
| 2 ks cibule
| 4 stroužky česneku
| 4 lžíce čerstvé bazalky nebo jednu sušené
| 1 lžička pepře
| 100 g anglické slaniny
| 100 ml bílého vína
| 100 g vařeného uzeného masa
| 50 g másla
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Králík v bazalce:
Porce králičího masa osolíme a lehce opepříme. Uložíme je do pekáčku, kam jsme dali kolečka ze dvou cibulí a plátky česneku. Maso bohatě posypeme bazalkou a čerstvě mletým nebo drceným pepřem. Přidáme na proužky nakrájenou anglickou slaninu, podlijeme bílým vínem, přiklopíme a pečeme v troubě. Podle potřeby poléváme vypečenou šťávou nebo podléváme vodou. Ke konci tepelné úpravy přidáme na nudličky nakrájené uzené maso, na králičí maso položíme nudličky čerstvého másle a dopečeme bez pokličky. Podáváme s rýží.
Fotky receptu Králík v bazalce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!