Použité suroviny receptu Králík zapečený s brambory:
dle chuti: mletá paprika
| 1 lžíce hladká mouka
| 1 kg brambory
| 100 g slanina
| 3 ks cibule
| 1 králičí zadek
| 2 dl vývar
| dle chuti: sůl
| 1,5 dl zakysaná smetana
Postup přípravy receptu Králík zapečený s brambory:
Králíka omyjeme, osušíme a nasekáme na kousky.
Slaninu pokrájenou nadrobno rozškvaříme a osolené kousky králíka na ní opečeme. Maso vyjmeme a výpekem vymažeme zapékací misku. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky nebo hranolky stejně jako cibuli.
Do zapékací misky dáme nejprve vrstvu brambor a cibule, posypeme hladkou moukou a poklademe kousky králíka, které posypeme mletou paprikou a rozškvařenou slaninou. Poslední vrstvu tvoří brambory. Zalijeme trochou vývaru a dusíme v troubě pod poklicí asi 3/4 hodiny. Pak zalijeme pokrm kysanou smetanou a dopečeme.
Králíka zapečeného s brambory ihned podáváme.
Fotky receptu Králík zapečený s brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!