Postup přípravy receptu Královská bramboračka:
Na másle v 1,5 litrovém hrnci opražíme hladkou mouku a tím vytvoříme jíšku, kterou mícháme až do zlatavé barvy. Potom do jíšky rozklepneme vajíčko a promícháme. Vytvoří se nám jíškovo-vajíčkové hrudky.
Přidáme očištěné a na kostky nakrájené brambory, mrkev, petržel nakrájené na kolečka, v zimě můžeme použít nakládanou zeleninu v soli, potom, ale opatrně se solením. V létě ještě přidáme kousek kedlubny, květáku.
Dále přidáme malou cibulku, 2 stroužky česneku, sušené houby (v létě čerstvé), majoránku, osolíme, zalijeme 1 litrem vody, promícháme a vaříme za občasného míchání asi 30 minut, než nám brambory a zelenina změknou.
Při podávání nakrájíme na plátky do každé porce ještě jeden str. česneku.