500 g zadního hovězího
| 50 g slaniny
| 2 cibule
| olej
| sůl
| pepř /celý i mletý/
| nové koření
| 1 lžička cukru
| 1 lžíce brandy
| ocet
| 1 lžíce hladké mouky
| 150 ml smetany
| 1 lžíce sardelové pasty
Postup přípravy receptu Královská hovězí pečeně:
Maso protkneme slaninou. Posypeme jej koření a zprudka opečeme. Přendáme na pekáč, podlijeme vodou, přidáme cukr, brandy a kolečka cibule. Pečeme 60 min. při 180°C. Kořenovou zeleninu uvaříme vcelku zvlášť, pak oloupeme. Ve smetaně rozkvedláme mouku, přidáme ji do výpeku a krátce povaříme. Nakonec do omáčky vmícháme sardelovou pastu. Omáčku propasírujeme, okořeníme a okyselíme.
Fotky receptu Královská hovězí pečeně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!