Použité suroviny receptu Křehká bublanina s ovocem:
5 lžic vlažné vody
| 5 vajec
| 200 g cukru
| 1 prdop
| sůl
| 200 g polohr. mouky
| čerstvé ovoce
| tuk
| mouka
Postup přípravy receptu Křehká bublanina s ovocem:
Bílky oddělíme od žloutků. Do bílků přidáme špetku soli a ušleháme do tuha. K bílkům přidáme půlku cukru a opět vyšleháme.
Zbylý cukr dáme do žloutků a šleháme 4 minuty, pak přidáme 3 lžíce vlažné vody a opět šleháme zhruba 1 minutu. Polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme polovinu ke žloutkům, opět zašleháme mixerem. Poté dáme půlku bílků a lehce vmícháme, přisypeme zbytek mouky a zamícháme. Nakonec přidáme zbytek sněhu.
Menší pekáč si vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme těsto a nakonec na něj poklademe omyté ovoce (jahody, borůvky, meruňky, broskve a jiné)
Křehkou bublaninu pečeme při 150 °C asi hodinu. Bublaninu nakrájíme na kostky a podáváme.