Použité suroviny receptu Křehký a snadný jablečný závin:
Na těsto:
| 50 dkg hladké mouky
| 1 prášek do pečiva
| 12 dkg másla nebo jiného tuku na pečení
| 12 dkg moučkového cukru
| 1 vejce
| 1/8 l mléka
| Na náplň:
| 60 dkg očištěných a na hrubo nastrouhaných jablek
| dle chuti: mletá skořice
| dle chuti: trochu moučkového cukru na dochucení jablečné náplně
Postup přípravy receptu Křehký a snadný jablečný závin:
Ze všech surovin zaděláme pevné a celkem nelepivé těsto, které rozdělíme na 2 nebo 3 díly a na pomoučněném vále každý z nich vyválíme na co nejtenčí obdélník.
Každý plát posypeme jablky, skořicí a moučkovým cukrem. Zahneme okraje po delší straně a od kratší strany zatočíme do závinu. Přeneseme na plech a horní stranu každého závinu potřeme trochou mléka.
Pečeme při 180 °C asi 35 do růžova a ještě teplé posypeme vanilkovým cukrem.