Postup přípravy receptu Křehký jablečný koláč se sněhem:
1. Z mouky, másla, cukru a žloutků rychle vypracujeme křehké těsto. Vytvoříme bochánek, zabalíme do fólie a dáme na 60 min. odpočinout do chladničky. Troubu předehřejeme na 175 °C.
2. Oloupaná jablka rozkrojíme na čtvrtky, vyřízneme jádřince a nakrájíme na plátky. Zakapeme citronovou šťávou a posypeme skořicí.
3. Z těsta vyválíme plát a vložíme jej do formy. Na těsto rozložíme jablka a předpečeme 25 min.
4. Z bílků ušleháme sníh a přitom zvolna zašleháme cukr. Sníh naneseme na předpečený koláč.
5. Oloupaná červená jablka rozkrojíme na čtvrtky, vykrájíme jádřince a nakrájíme na plátky. Plátky upravíme na sníh a koláč dopékáme zhruba 20 min.