100 g hovězích jater
| kousek mrkve
| kousek celeru
| kousek petržele
| 1 cibule
| 4 lžíce sádla
| 30 g hladké mouky
| 1 masox
| trochu soli
| 250 ml vody
| podle chuti pažitka
Postup přípravy receptu Krém z hovězích jater:
Játra, cibuli a zeleninu nakrájíme na drobné kousky, osmažíme na 2 lžících sádla, zalijeme ½ litrem vody až změknou. Pak je rozmixujeme nebo prolisujeme. Ze zbytku sádla a z mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji zbylou vodou. Rozšleháme, osolíme a vaříme 20 minut. Přidáme játrovou směs a masox a ještě krátce povaříme. Před podáním vložíme od polévky drobně nakrájenou pažitku.
Fotky receptu Krém z hovězích jater:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!