Použité suroviny receptu Krémová brukvová polévka :
500 ml vody
| 4 - 8 brukví
| 1 - 2 lžíce másla
| 1 l drůbežího vývaru (bujón)
| 20 g másla na jíšku
| 20 g hladké mouky
| 500 ml mléka
| 250 ml smetany
| muškátový květ
| 1 žloutek
| sůl
| petrželová nať
| pažitka
Postup přípravy receptu Krémová brukvová polévka :
Brukve oloupeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme lehce na másle. Potom je osolíme, podlijeme drůbežím vývarem a doměkka podusíme. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme a dobře povaříme s mlékem a zjemníme smetanou se žloutkem. Tuto směs spojíme s podušenou brukví, dochutíme muškátovým květem a nadrobno nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou a podáváme.
Fotky receptu Krémová brukvová polévka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!