Postup přípravy receptu Krémová buchta s ovocným rosolem:
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme vlažnou vodu, olej a mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme.
Na vychladlý korpus naneseme krém, který připravíme tak, že ušleháme šlehačku, přidáme cukr, zakysanou smetanu a zamícháme. Připravíme si rosol. Šťávu z broskví slijeme a do půl litru doplníme vodou. Přidáme vanilkový pudink, cukr a jednu půlku broskve, vše nejlépe ponorným mixerem rozmixujeme a ve vhodné nádobě 3 minuty povaříme.
Na krém poklademe plátky broskví a zalijeme ještě teplým rosolem. Hotovou krémovou buchtu s ovocným rosolem necháme ztuhnout.
Krémovou buchtu s ovocným rosolem nakrájíme a podáváme.