Použité suroviny receptu Krémová hořčičná polévka:
60 g másla
| 60 g hladké mouky
| 1,5 l instantního zeleninového vývaru
| dle chuti: sůl, pepř a bobkový list
| 200 ml smetany
| 4 lžíce ostřejší hořčice
| 2 lžíce zakysané smetany
| 1 lžíce kremžské hořčice
Postup přípravy receptu Krémová hořčičná polévka:
Ve vyšším hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme horký vývar, přidáme bobkový list, sůl a pepř. Za mírné teploty a občasného zamíchání vaříme 15 minut. Vyndáme bobkový list a do polévky vmícháme ostřejší hořčici a smetanu. Necháme přejít varem, potom ochutíme, zamícháme zakysanou smetanu a kremžskou hořčici. Polévku nalijeme a doprostřed každého talire kápneme trochu krémové hořčice.
Fotky receptu Krémová hořčičná polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!