Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 11 |
|
|
Použité suroviny receptu Krémová humrová polévka:
1 l rybího vývaru
| 200 g humřího masa
| 100 g rýže
| 4 cibule
| 50 g másla
| 1 malá mrkev
| 1 sklenka suchého bílého vína
| 4 lžíce koňaku
| 1,5 dl smetany
| 1 lžíce citronové šťávy
| 1/2 málé pálivé papričky nebo několik kapek tabaska
| dle chuti: mletý pepř a sůl
Postup přípravy receptu Krémová humrová polévka:
Na části másla osmahneme nakrájenou šalotku a mrkev. Přidáme maso z humra, zvýšíme teplotu, přelijeme koňakem a necháme částečně odpařit. Přilijeme víno a rybí vývar, přidáme bobkový list a povaříme 5-10 minut. Pak přidáme estragon, rýži a ještě asi 10-15 minut povaříme. Odstraníme bobkový list, polévku rozmixujeme na hladký krém, zjemníme ji smetanou a lžící másla, ochutíme citronovou šťávou, osolíme, okořeníme pepřem a papričkou nebo tabaskem a prohřejeme.
Fotky receptu Krémová humrová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!