Použité suroviny receptu Krémová mrkvová polévka s čerstvým zázvorem:
7 hrnků kuřecího nebo zeleninového vývaru
| 4 lžíce másla
| 900 g mrkve, oloupané
| 3 pórky, rozkrojené v půli a dobře propláchnuté
| 1 brambora, oloupaná
| 4 řapíky celerové natě
| asi 8 cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
| 1 lžička soli
| 1 lžička černého mletého pepře
| 1 lžička muškátovéno nastrouhaného oříšku
| 280 ml šlehačky, neušlehané (nemusí být)
Postup přípravy receptu Krémová mrkvová polévka s čerstvým zázvorem:
Ve velkém hrnci přivéct vývar do varu. Připravit zeleninu a nakrájet ji asi na 2 1/2 cm kostky.
Na pánvi na středním ohni rozehřát polovinu másla. Osmažit zeleninu se zázvorem a oříškem asi 15 min., nebo až je zelenina hnědá. Přidávat zbytek másla podle potřeby.
Přidat zeleninu do vývaru (trochu vývaru dát do pánve a uvolnit přípek na spodku, potom přilít ke zbytku polévky) a přikryté dusit po 30 min. Nechat zchladit a rozmixovat na hustou, hladkou polévku (může se přepasírovat). Přisolit a opepřit.
Ohřát a podávat v nahřátých miskách s jednou lžicí smetany.
Fotky receptu Krémová mrkvová polévka s čerstvým zázvorem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!