Použité suroviny receptu Krémová polévka z baklažánů v masovém vývaru:
300 g baklažánů
| 1 litr vývaru z masa nebo masoxu
| 1 mrkev
| 1 petržel
| 1 cibule
| 1 lžíce hladké mouky
| 1 lžíce másla na jíšku
| 2 lžíce másla na osmažení zeleniny
| 1/2 sklenky mléka
| 1 čerstvý žloutek
| sůl
Postup přípravy receptu Krémová polévka z baklažánů v masovém vývaru:
Očištěné baklažány vaříme doměkka ve vývaru. Mouku osmahneme na másle do zlatova, rozředíme vývarem a povaříme. Mrkev, petržel a cibuli nakrájíme, osmahneme na másle a dusíme měkka. Prolisujeme do vývaru, necháme přejít varem a odstavíme. Před podáním vmícháme do teplé polévky žloutek rozkvedlaný s mlékem.
Fotky receptu Krémová polévka z baklažánů v masovém vývaru:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!