Použité suroviny receptu Krémová polévka z celeru:
1/2 středně velkého celeru (asi 250 g)
| 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku
| 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
| 100 g smetany na šlehání
| citrónovou šťávu
| pepř
| sůl
| cukr
| 1/2 svazku petrželky
Postup přípravy receptu Krémová polévka z celeru:
Celer oloupat a opláchnout, nakrájet ho na kostičky a vařit v 1/2 litru vody asi 20 minut doměkka. Potom ho zcedit, vývar dát stranou a celer rozmixovat nebo rozmačkat vidličkou.
Tuk zahřát a osmahnout na něm mouku. Za stálého míchání přilít do růžové jíšky částečně vychladlý celerový vývar a nechat ještě 5 minut povařit. Vmíchat celerové pyré a smetanu. Nakonec polévku ochutit citrónovou šťávou, solí, pepřem a cukrem.
Petrželku oprat, několik snítek odložit stranou a zbytek najemno nasekat. Celerovou polévku podávat v hlubokých miskách, posypanou a ozdobenou petrželkou.
Fotky receptu Krémová polévka z celeru:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!