Použité suroviny receptu Krémová polévka z červené řepy:
1000 g červené řepy
| 50 g másla
| 1-2 lžíce hladké mouky
| 100 g kysané smetany
| 200 g kořenové zeleniny
| 1 lžíce octa
| 1 a 1/4 litru vývaru z masa nebo kostí
Postup přípravy receptu Krémová polévka z červené řepy:
Kořenovou zeleninu uvaříme v masovém vývaru. Očištěnou červenou řepu nastrouháme, přidáme lžíci octa, několik lžic vývaru nebo vroucí vody, a s polovinou másla dusíme na mírném ohni pod pokličkou do měkka. Pak řepu prolisujeme a rozředíme vývarem do požadované konzistence. Znovu uvedeme do varu, prolisujeme jíšku připravenou z druhé poloviny másla a hladké mouky a ještě asi 10 minut vaříme. Před podáním vmícháme smetanu.
Fotky receptu Krémová polévka z červené řepy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!