Vložil: | Misuticka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Krémová polévka z drůbků:
křídla, krk, srdce, žaludek, játra a odřezky masa z drůbeže
| 6 hrnků vody
| 1/2 hrnku smetany nebo mléka
| 1 lžíce másla
| 1 lžíce hladké mouky
| 4-5 žampionů
| 1 menší pórek
| sůl
Postup přípravy receptu Krémová polévka z drůbků:
Do mírně osolené studené vody vložíme drůbky a odřezky drůbežího masa a vaříme asi 1 hodinu. Vývar přecedíme a drůbky nakrájíme na malé kostičky. Pórek pokrájíme na tenká kolečka, 3-4 očištěné žampiony na plátky, krátce je podusíme na másle, zaprášíme moukou a osmahneme. Poté zalijeme vlažným drůbežím vývarem, dobře prošleháme a vaříme asi 15 minut. Po částečném zchladnutí přilijeme smetanu nebo mléko, polévku rozmixujeme a znovu ji přivedeme k varu. Vmícháme pokrájené drůbky, 2 očištěné a dobře omyté žampiony nakrájené na velmi tenké plátky. Osolíme, krátce povaříme a můžeme podávat.
Fotky receptu Krémová polévka z drůbků:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!