2 hlavy z kapra, jikry a mlíčí
| 80 g kořenové zeleniny (celer, petržel, mrkev)
| 50 g hladké mouky
| 1 lžíce másla
| na špičku nože muškátového oříšku
| dle chuti: sůl
| dle chuti: nakrájená pažitka
| dle potřeby: nakrájená osmažená houska
Postup přípravy receptu Krémová polévka z kapra:
Kapří hlavy povaříme asi 10 minut v hrnci s 1,5-2 litry osolené vody, vyjmeme je a ve stejné vodě uvaříme doměkka na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu. Maso z kapřích hlav obereme a vrátíme do polévky. Z másla a hladké mouky připravíme žlutou jíšku, vmícháme ji do polévky a povaříme. Přidáme nakrájené mlíčí a jikry a dále vaříme asi 20 minut. Na závěr polévku rozmixujeme na hladký krém, dosolíme a dochutíme muškátovým oříškem. Podáváme ji ozdobenou nakrájenou pažitkou a smaženou houskou.
Fotky receptu Krémová polévka z kapra:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!