Použité suroviny receptu Krémová polévka z mladého špenátu s domácími flíčky a žampiony:
1,2 l drůbežího vývaru
| 50 ml slunečnicového oleje
| 1 malá oloupaná cibule
| 2 lžíce hladké mouky
| 200 ml kondenzovaného mléka Tatra
| 200 g čerstvého listového špenátu nebo 150 g mraženého
| 100 g domácích flíčků
| 100 g žampionů
| 30 g Tradičního másla Tatra
| 2 stroužky česneku
| sůl
| bílý pepř
| lžíce nasekané petrželky
Postup přípravy receptu Krémová polévka z mladého špenátu s domácími flíčky a žampiony:
Na oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přimícháme mouku, krátce opražíme a zalijeme vychladlým vývarem. Dobře rozšleháme a přivedeme k varu. Vypraný špenát zbavíme silných řapíků a nakrájíme na nudličky. Žampiony a oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky. Asi po 20 minutách přilijeme do polévky mléko, a když přijde znovu k varu, přidáme nakrájený špenát a vaříme asi 5 minut. Potom polévku rozmixujeme, nalijeme zpět do kastrolu a zvolna zavaříme. Uvaříme flíčky a žampiony s česnekem podusíme zvolna doměkka. Do talířů nalijeme nejprve polévku, přidáme vařené scezené flíčky a navrch nasypeme podušené žampiony s česnekem a posypeme nakrájenou petrželkou.
Fotky receptu Krémová polévka z mladého špenátu s domácími flíčky a žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!