Postup přípravy receptu Krémová rajčatová polévka:
Rajčata rozkrájíme na kostky. Pórek nakrajíme na kolečka. Zesklovatíme na rozehřátém másle, vmícháme rajčata. Pod pokličkou podusíme a potom rozmixujeme a přecedíme. Rýži propereme pod tekoucí vodou, spaříme, zalijeme větším množstvím studené vody a vaříme asi 20 minut. Scedíme a uchováme v teple. Rozehřejeme zbylé máslo, osmahneme na něm mouku a za stálého míchání zaléváme hovězím vývarem. Uvedeme do varu a přidáme rozmixovanou zeleninu, celý pepř, nové koření a bobkový list a osolíme. Vaříme 20 minut. Poté ještě jednou přecedíme, vmícháme smetanu, případně přisladíme. Rozdělíme do talíře, do každého vložíme kopeček vařené rýže a posypeme nasypaným koprem.