Postup přípravy receptu Krémová rajčatová polévka se sýrovými noky a špagetami:
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Slijeme je a necháme okapat. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji. Zaprášíme moukou, přidáme rajčatový protlak, vše zalijeme vlažnou vodou nebo vývarem a necháme několik minut povařit. Omytá rajčata rozkrájíme na menší kousky, vložíme do základu a částečně necháme rozvařit. Vše potom ochutíme solí, pepřem, několika kapkami citronové šťávy, případně cukrem. Lístky bazalky omyjeme, vytřepeme, nasekáme najemno a vmícháme do polévky. Parmazán promíchám s vejcem. Z husté směsi pomocí kávové lžičky děláme malé nočky a ihned je vkládáme do vroucí polévky. Na závěr přidáme vařené špagety, nadrobno nasekanou petrželku a polévku zjemníme trochou mléka s máslem.