Použité suroviny receptu Krémová špenátová polévka s chřestem:
1 menší pórek
| 5 cl olivového oleje
| 2 středně velké brambory
| 1,2 l kuřecího vývaru
| 1 svazek špenátových listů (čerstvých nebo mražených)
| 1,5 dcl smetany
| sůl
| bílý pepř
| 200 g bílého chřestu
| 50 g sýru gorgonzola
Postup přípravy receptu Krémová špenátová polévka s chřestem:
Pórek očistíme, nakrájíme na plátky a zpěníme na oleji. Přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, zalijeme kuřecím vývarem, osolíme a rozvaříme do měkka. Poté přidáme polovinu spařených špenátových listů a rozmixujeme. Zjemníme smetanou
a dochutíme solí a bílým pepřem. Nakonec opatrně vmícháme zbytek špenátových, na širší nudle pokrájených listů a do měkka uvařený, na špalíčky o velikosti asi 2 cm nakrájený chřest. Při podávání vložíme do každé porce na kostičky nakrájený sýr gorgonzola.
Fotky receptu Krémová špenátová polévka s chřestem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!