Použité suroviny receptu Krémová zeleninová polévka s krupičkou:
1,5 cm silný plátek másla
| dle chuti: mražená nebo čerstvá zelenina
| 1 celé vajíčko
| 4 polévkové lžíce dětské krupičky (může být i klasická krupice)
| 1-1,5 l vody
| 2 čajové lžičky solčanky nebo podravky
| dle chuti: sůl
| dle chuti: maggi
| dle chuti: zelená naťka na ozdobu
Postup přípravy receptu Krémová zeleninová polévka s krupičkou:
Na el. sporáku č.6 si v hrnci rozpustíme máslo a na něm osmahneme zeleninu se solčankou. Přidáme dětskou krupici a necháme chvilinku spražit (sporák stáhneme na č.4) a zalijeme z konvice horkou vodou. Povaříme asi 10-15 minutek, dokud není zelenina měkká. Poté polévku tyčovým mixérem rozmixujeme, rozkvedláme v ní jedno celé vajíčko, dochutíme a ozdobíme zelenou naťkou. A je hotovo.
Fotky receptu Krémová zeleninová polévka s krupičkou: