Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Červené tajemství:
75g uzené slaniny
| 500g mrkve
| cibule
| 850ml loupených rajčat
| 250ml vývaru
| 2 lžíce vodky
| 100ml zakysané smetany
| bobkový list
| sůl
| pepř, bazalka, cukr
Postup přípravy receptu Červené tajemství:
Slaninu nakrájíme na kostičky a na suché pánvi opečeme dokřupava. Očistíme mrkev, jednu pokrájíme na kolečka a zbytek na kousky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na jemné kostičky. Slaninu vyjmeme z pánve. Na vyškvařený tuk vložíme cibuli, kousky mrkve a krátce osmahneme. Přidáme rajčata, bobkový list a 20 minut dusíme.
Kolečka mrkve povaříme ve vývaru. Z pánve vyndáme bobkový list, vše ostatní rozšleháme na kaši a přidáme k vývaru. Přisypeme slaninu a ochutíme vodkou, solí, pepřem a cukrem. Rozdělíme do talířů, do každého přidáme trochu smetany a posypeme lístky bazalky.
Fotky receptu Červené tajemství:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!