Vložil: | SRNA |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Křenová polévka s jablky:
250 g brambor
| 4 jablka
| 8 lžic citronové šťávy
| 2 cibule
| 100 g křenu
| 4 lžíce oleje
| 500 ml zeleninového vývaru /z kostky Zeleninový bujón
| 250 ml šťávy z červené řepy
| 200 ml Ramy Cremefine ke šlehání
| dle chuti: sůl, pepř, cukr
| 1 lžíce másla
| 1 hrstka majoránky
| 1 lžíce citronové kůry
Postup přípravy receptu Křenová polévka s jablky:
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Dvě jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jadřince, pokrájíme na kostky a pokapeme citronovou šťávou.
Cibuli posekáme a křen nastrouháme. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje a pečeme na něm cibuli dozlatova. Přidáme kostky brambor a jablek, nastrouhaný křen a vše krátce osmahneme.
Přilijeme zeleninový vývar a šťávu z červené řepy. Pod poklicí vaříme cca 30 minut.
Polévku rozmixujeme, vmícháme Ramu Cremefine a necháme přejít varem. Osolíme a opepříme.
Zbylá 2 jablka omyjeme, rozčtvrtíme a dužinu nakrájíme na dílky. V pánvi rozehřejeme máslo a jablka na něj opečeme ze všech stran. Opranou majoránku osušíme a otrháme lístky. Rozehřejeme 2 lžíce oleje a lístky majoránky na něj opečeme. Polévku zdobíme majoránkou, citron. kůrou a čerstvě strouh. křenem.
Fotky receptu Křenová polévka s jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!