400 g strouhaného křenu
| 200 g nezralých rajčat
| 4 cibule
| 4 feferonky
| 400 g cukru moučka
| 2 lžičky mleté skořice
| 2 lžičky tlučeného hřebíčku
| 2 dl octa
| 300 g soli
Postup přípravy receptu Křenové čatní s rajčaty:
Nakrájíme rajčata, cibuli a feferonky, posolíme a necháme v míse přes noc.
Pak přidáme všechny ostatní přísady a na mírném ohni dusíme pod pokličkou, až je všechna voda vyvařená.
Necháme vychladnout, uzavřeme do sklenic a uložíme do chladu. Kdo chce, pro jistotu může sterilovat.
Nejlépe čatní chutná po 3 měsících jako příloha k masu.
Fotky receptu Křenové čatní s rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!