Křepelčí vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout ve studené vodě a pak je podélně rozkrojíme. Želatinu zalijeme třemi lžícemi studené vody a když nám nabobtná, vložíme ji za stálého míchání do vroucího vývaru. Necháme přejít varem. Do středně velkých forem vložíme vždy pět půlek vajec, která přizdobíme petrželkovou natí a zalijeme dvěma lžícemi rosolu. Takto naplněné formičky vložíme do chladničky. Kdyý nám rosol ztuhne, poklademe na vajíčka půlky malých rajčat, dále kapary a hrášek, zalijeme zbytkem tuhnoucího rosolu a opět vložíme do chladničky. Před podáváním vyklopíme obsah formiček na mísu přizdobenou salátovými listy. Podáváme s křenovou omáčkou.
Fotky receptu Křepelčí vejce v rosolu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!