10 až15 větších krevet (na 2 - 3 porce)
| 2 dl bílého vína
| pár stroužků česneku
| sůl
| pepř
| sladkou mletou papriku
| trochu olivového oleje nebo kousek másla
Postup přípravy receptu Krevety:
Tělíčka krevet nařízneme podélně tak, aby zůstal ocásek a obě půlky šly od sebe. Na pánev je naskládáme jednu vedle druhé do tvaru obrácené trojky. Přidáme víno a trochu drceného česneku, soli a pepře a pod pokličkou rychle na prudkém ohni dusíme. Na začátku nebo i na konci přípravy jemně posypeme sladkou paprikou. Průběžně kontrolujeme, aby se tekutina pod krevetami úplně nevypekla. Úplně nakonec přidáme kapku oleje nebo kousek másla, podlijeme ještě jednou trochou vína.
Krevety podáváme jako předkrm s francouzskou bagetou.
TIP:
Krevety můžeme jindy připravit bez vína, pak krevety zakapeme citronovou šťávou a namísto mleté papriky přidáme nasekané zelené bylinky.
Fotky receptu Krevety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!