Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Krevety na chilli a česneku:
400 g krevet (čerstvých, případně mražených)
| 2 stroužky česneku
| 1 chilli paprička
| 1 jarní cibulka
| 3 snítky zelené petrželky
| 2 lžíce olivového oleje
| 100 ml bílého vína
| šťáva z 1 citronu
| mletý černý pepř
| 60 g másla
| sůl
| 8 lžic sladkokyselé omáčky
Postup přípravy receptu Krevety na chilli a česneku:
Čerstvé krevety vyloupejte, důkladně očistěte, opláchněte a osušte. Mražené krevety nechte v chladu pomalu povolit. Česnekové stroužky oloupejte. Chilli papričku s cibulkou očistěte, omyjte a osušte. Petrželku opláchněte a nechte okapat. Pak vše nasekejte nadrobno a smíchejte s olejem, vínem a citronovou šťávou. Ochuťte solí i mletým pepřem a dobře promíchejte. Do připravené marinády vložte krevety a nechte je alespoň 30 minut rozležet. Odleželé krevety vyjměte z marinády, navlékněte na špejle nebo grilovací jehly a potřete je částí rozpuštěného másla. Špízy položte na rozpálený rošt a zprudka ogrilujte, asi 5-8 minut. Běheme grilování krevety potírejte zbylým máslem a podle potřeby je obracejte. Hotové krevetové špízy servírujte se studenou sladkokyselou omáčkou, kterou zakoupíte v potravinách v oddělení s dochucovadly, případně v koutku zahraniční kuchyně.
Fotky receptu Krevety na chilli a česneku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!