Postup přípravy receptu Krevety zapékané se sýrem:
Krevetky necháme rozmrazit, pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo, bazalku a petrželku opláchneme, necháme okapat (nebo je vytřepeme) a pak překrájíme nadrobno. Fetu nakrájíme na kostičky, ementál nastrouháme najemno. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme do ní nasekaný česnek, bylinky a krevetky. Vše za stálého míchámí restujeme. Dáváme pozor, aby česnek příliš nezhnědl, byl by hořký. Připravené opečené krevetky přendáme do mísy, přisypeme nakrájený sýr feta a promícháme. Pak směs rozdělíme do máslem vymazaných zapékacích misek, posypeme je nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami másla. Vložíme je do vyhřáté trouby a zapékáme 8-10 minut. Hotové krevetky podáváme ozdobené plátkem limetky a snítkou kopru.