Použité suroviny receptu Krkonošské kyselo s hříbky a škvarkovými plackami :
250 g celozrnné pšeničné nebo žitné mouky
| 250 ml teplé vody
| 1,2 l vody
| 50 g sušených hříbků
| celý kmín
| sůl
| 4 vejce
| 50 g cibule
| 25 g másla
| pepř mletý
| sůl
| pažitka
Postup přípravy receptu Krkonošské kyselo s hříbky a škvarkovými plackami :
1. Chlebový kvásek připravíme jednoduchým způsobem. Mouku dobře smícháme s teplou vodou a necháme pod utěrkou na teplém místě (v zimě u radiátoru) alespoň 24 hodin, nejlépe 48 hodin stát.
2. Do litru vroucí a osolené vody vložíme sušené předem namočené hříbky, kmín a necháme povařit asi 10 minut.
3. Do chlebového kvásku přidáme studenou vodu, cca 200 ml, a metličkou řádně prošleháme. Chlebový kvásek postupně zašleháváme do houbového vývaru a necháme společně 20-30 minut provařit.
4. Na přepuštěném másle orestujeme najemno nakrájenou cibulku do sklovata, přilijeme rozmíchaná vejce a připravíme míchaná vajíčka, která se vkládají do horké polévky až na talíři.
Fotky receptu Krkonošské kyselo s hříbky a škvarkovými plackami :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!