300 g krupek
| 50 g sušených hřibových hub
| 30 dcl sádla nebo oleje
| 2 menší cibule
| 3/4 l vody
| čerstvě mletý pepř
| špetka majoránky
| 1 lžička drceného kmínu
| půl paličky česneku
Postup přípravy receptu Krkonošský houbový kuba:
Kroupy propláchneme ve studené vodě. Na sádle, popřípadě na oleji v hrnci dozlatova orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme propláchnuté kroupy a krátce osmahneme. Osolíme, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Houby nakrájíme na menší kousky, orestujeme na másle a lehce podlijeme vodou. Krátce podusíme a vše smícháme s uvařenými krupkami. Přidáme kmín, prolisovaný česnek a majoránku. Směs vložíme do vymaštěné zapékací formy a při teplotě 180 °C zapečeme do zlatohněda.