Vložil: | Mati17 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Krkonošský jahelník:
250 g jáhel
| 1,5 l mléka
| 1/2 lžičky soli
| 2 lžíce cukru
| povařené sušené švestky nebo meruňky
| 1 sáček skořicového cukru
| 125 g másla
| 1,5 dl sladké smetany
| 3 žloutky
| tuk na pekáč
| cukr na posypání
Postup přípravy receptu Krkonošský jahelník:
Jáhly propláchneme v několika vodách a spaříme je vařící vodou. Mléko vlijeme do kastrolu, osolíme, osladíme a přivedeme k varu. Vhodíme jáhly, promícháme a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Vaříme přes půl hodiny. Do vymaštěného pekáčku rozložíme polovinu kaše, na ni poklademe připravené povařené sušené ovoce, posypeme skořicovým cukrem a překryjeme rozehřátým máslem. Vložíme do trouby, a když jahelník začíná růžovět, přelijeme ho ve smetaně rozšlehanými žloutky. Dopečeme dočervena. Hotový posypeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Krkonošský jahelník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!