Vložil: | jarka60 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 40 |
|
|
Použité suroviny receptu Krkonošský kuba:
1 sáček lámanky/druh krupek,které lze zakoupit jen v menších obchodech/
| 3 hrstě namočených sušených hub,které jsme namočili ve studené vodě nejlépe večer před přípravou pokrmu
| 2 velké cibule
| sůl
| majoránka
| česnek
| pepř /není nutný/
| olej nebo sádlo
Postup přípravy receptu Krkonošský kuba:
Lámanku uvaříme v osolené vodě a scedíme. Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na sádle, přidáme namočené scezené houby a uvařenou lámanku, dochutíme solí, prolisovaným česnekem a majoránkou, popřípadě pepřem, promícháme a dáme zapéci do trouby cca na 30 min. Toto jídlo je tradiční v Krkonoších a nesmělo chybět na žádném štědrovečerním stole, ale my si ho vaříme i v průběhu roku. Obdobou tohoto pokrmu, které jsem také ochutnala, spočívá v tom, že místo lámanky použijete rohlíky nakrájené na kolečka namočené ve studeném mléce. Přeji dobrou chuť.
Fotky receptu Krkonošský kuba:
Fotky vložil: tvackova1,hanina51