Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 23.02. 2025
Dnes má svátek Svatopluk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Krkovice na černém pivě

fotka Krkovice na černém pivě
Vložil:
Porcí:2
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Krkovice na černém pivě:

6 plátků krkovice  | 100 g anglické slaniny  | 1 velká cibule  | 0,5-1 l černé pivo  | 2-3 stroužky česneku  |  sůl  |  pepř

Postup přípravy receptu Krkovice na černém pivě:

Plátky krkovice posolíme a opepříme z obou stran a skládáme do malého pekáčku – plátek krkovice, plátek či dva angl. slaniny, cibule na kolečka (klidně silnější), česnek na plátky. A znovu plátek krkovice, angl.slanina, cibule, česnek – končíme krkovicí. Vznikne tak masová věžička ze 3 plátků krkovice, máme tedy 2 věžičky – 2 pořádné porce masa, které zalijeme černým pivem, tak, aby pivo dosahovalo až k vrchnímu plátku masa. Přikryjeme alobalem, pečlivě ho na pekáči utáhneme, aby nahradil pokličku a dáme do trouby na 250 st. na 45 min.

Poté alobal propícháme vidličkou, aby se pivo mohlo začít odpařovat a necháme dalších 30 min. Pak sundáme alobal a věžičky opatrně obrátíme, aby se do piva namočil zase vrchní plátek masa a odkryté necháme ještě asi 15 min. péci. Pokud jsme použili velký pekáč na málo masa, pivo musíme z části odlít, protože se nestihne odpařit – necháme asi tak 1 cm ode dna a takto ještě chvilinku dopékáme kvůli kůrčičce na masu. No a potom už jen opatrně přendáme věžičky na talíř i s trochou té výborné šťávy z masa a piva, nakrájíme chlebík (můžeme samozřejmě podávat i s bramborem nebo hranolkami, ale masa je opravdu dost, a tak bohatě stačí zeleninová obloha a ten chlebík), nalijeme vychlazené pivečko do sklenic a potom už si jenom užíváme!

Vařila to kdysi na Primě Hana Hegerová- tedy vařil spíš Zounar, ona mu jen radila a během toho do sebe kopala jednu stopečku slivovice za druhou. Byla skvělá, fakt jsem se bavila, a to jsem ještě netušila, jak dobré to bude papáníčko.
Jinak ty plátky masa krájejte fakt klidně silnější - dlouho se to dusí v tom pivě, takže netřeba se bát, že to bude tvrdé - naopak - vždycky se to doslova rozpadá. No a nejdůležitější je vlastně asi správně velká nádoba - pekáč - kastrol - či co – ve kterém se to dusí a pak peče. Čím menší, tím míň piva potřebujeme k tomu, aby se to skoro utopilo v pivě a rychleji se to odpaří a vypeče a zůstane dobrá šťávička.

Když je málo masa a hodně piva, tak se musí pivo odlít, protože v něm to maso plave až do konce – což ale vůbec není na škodu!


Fotky receptu Krkovice na černém pivě:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Krkovice na černém pivě
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !