Postup přípravy receptu Krkovice na pivě:
Předehřejeme troubu na 220 stupňů. Cibuli a česnek nakrájejte na tenké plátky. Maso omyjte pod studenou vodou, otřete papírovou utěrkou a z obou stran lehce osolte. Vezměte pekáček jen tak velký, aby se do něj natěsno vešly plátky masa, naskládané vedle sebe. Maso zasypejte nakrájenou cibulí na kolečka a česnekem a vše přikryjte plátky slaniny. Jeden dávejte těsně vedle druhého. Nakonec obsah pekáčku zalijte pivem, ale nejvýše do výšky slaniny, rozhodně ne nad ni. Pekáček zakryjte alobalem a dobře utěsněte. Vložte do vyhřáte trouby a pečte 75 minut. Chcete-li dosáhnout zlatavějšího nádechu, odstraňte alobal na posledních 10-15 minut před dopečením. Přiloha vařené brambory.